Hyppääjäpariskunta Torro tavoittelee yhdessä ennätyksiä

Elina Sorsa ja Osku Torro avioituivat hiljattain. Pariskunta valmistautuu ennätysvireessä yleisurheilukauteen Jyväskylässä.
Jarmo Hämäläinen

SUOMEN yleisurheilumaajoukkueessa on ensi kesänä Torroja kaksittain. Valtakunnan paras hyppääjäpariskunta syntyi hiljattain, kun LUM:n kolmiloikkaaja Elina Sorsa ja maan paras korkeushyppääjä Osku Torro menivät naimisiin.
— Pari vuotta on oltu yhdessä ja nyt päätettiin perustaa Torron nimellä yhteinen koti Jyväskylään, kertoo Elina Torro.
Ensimmäinen täysipainoinen harjoittelukausi Jyväskylässä on nostanut Elina Torron ennätysvireeseen.
Viime kesäkauden pilannut keuhkoja vaivaava mykoplasmainfektio on menneen vuoden murheita.
— Tammikuussa sain lääkäriltä terveen paperit. Sitkeä vaiva se oli, mutta onneksi pääsin koko ajan jotenkin harjoittelemaan.
— Oskuahan mykoplasma myös vaivasi, mutta hän parani siitä ja pääsi heti ennätyskuntoon, Elina Torro kertoo viitaten Osku Torron Wuppertalissa tekemään korkeushypyn uuteen sisäratojen Suomen ennätykseen 232.VAIKEUKSISTA huolimatta Elina Torro hyppäsi viime kesäkuussa kolmiloikassa uuden ennätyksensä 13,72. Loppukausi meni kuitenkin sairastelun takia pieleen.
— Olin jo viime kaudella hyvässä kunnossa, varmaan siksi että pääsin jo silloin harjoittelemaan talvikaudella täällä Jyväskylässä. Vaikka teinkin kesällä ennätyksen, olin pettynyt tuloksiin.
— Tänä vuonna harjoittelu pitkällä radalla on vaikuttanut kaikkiin testituloksiin ja odotan kesältä uusia ennätyksiä, kertoo Elina Torro, joka opiskelee Jyväskylässä kuntoutusohjaajaksi ja tekee liikunnanohjaajan töitä Jyväskylän kaupungille.SISÄHALLIKAUDEN SM-kisa Turussa meni Elina Torron ja muiden kolmiloikkaajien osalta plörinäksi: Kolmiloikan vauhtirata oli katkaistu miesten seiväshypyn vuoksi ja kisasta vetäytyi lopulta Torron lisäksi kuusi hyppääjää, kun kilpailun myöhästyttäminen ei sopinut kaikille.
— Se olisi ollut minulle tosi tärkeä kisa. Olen vaihtanut kolmiloikassa hyppyjalkaa, joten kisoja olisi ollut hyvä saada alle.
— Vaihdoin kinkkaavan jalan takaisin vasemmaksi. Pääsen nyt ponnistamaan viimeisessä loikassa oikealla, joka on minun ponnistusjalkani pituudessakin. Hyppäsin näin nuorempanakin, mutta välillä se vaihtui toisin päin, Elina Torro kertoo.KAHDEN huippu-urheilijan avioliitossa Elina Torro näkee paljon hyviä puolia.
— On yhteisiä intressejä, eikä tarvitse selitellä toiselle kiireitään ja menojaan.
Elina ja Osku Torro ovat vetäneet Jyväskylässä lapsille yhdessä hyppykoulua Oskun urheiluseuran Jyväskylän Kenttäurheilijoiden harjoituksissa.
Kevään ohjelmaan maajoukkueurheilijoilla kuuluu myös viikon kuluttua alkava yleisurheilijoiden perinteinen harjoitusleiri Portugalin lämmössä.
KUVATEKSTI

Arkisto/Tuuli Truhponen
Lehtikuva/Jussi Nukari
Elina Torro vaihtoi Lappeenrannan urheilutalon suoranpätkän pitkään rataan Jyväskylän hallissa.
Osku Torro nousi tällä hallikaudella uusin korkeuksiin tuloksella 232.
Elina Torro

23-vuotias, kolmiloikkaaja ja pituushyppääjä.
SM-kultaa molemmissa lajeissa.
Ennätys kolmiloikassa 13,72. Tänä talvena 13,30 Kuopion hallikisassa.
Seura Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Osku Torro
30-vuotias korkeushyppääjä.
Suomen ennätys 232 sisähallissa, ulkorataennätys 227.
SM-kultaa sisähallissa, lukuisia SM-hopeita ulkoradoilla Kalevan Kisoissa.
Seura: Jyväskylän Kenttäurheilijat.
Kirjoittaja: Jarmo Hämäläinrn
Julkaisupäivä: 09.04.2010
Tallennuspäivä: 20.04.2010