Joutseno katsoo jättiä silmiin

Joutsenon Kataja kohtaa tänään Helsingin SSV:n miesten Suomen cupissa. Ottelu juhlistaa samalla Katajan 20-vuotista taivalta salibandyn parissa.
Anssi Silvennoinen
JOUTSENO. Joutsenon Kataja haastaa tänään yhden maailman menestyneimmistä salibandyjoukkueista. Suomen cupin neljännen kierroksen ottelussa Katajaa vastaan asettuu Salibandyseura Viikingit, joka on 11-kertainen Suomen mestari.
Huippuottelun isännöinti on Katajalle iso asia.
-Nyt olemme päässeet muutenkin pinnalle, kun välissä rämmittiin syvissä vesissä 5. divisioonassa, nyt 2. divisioonassa porskuttavan joukkueen manageri Oskari Miettinen kertoo.

LOPPUUNMYYVÄ ottelu juhlistaa samalla Katajan salibandytoiminnan 20-vuotista taivalta.
Katajan miehet pelasivat historiansa ensimmäisen virallisen salibandyottelun lokakuussa 1992 Juuan komeassa hallissa. Ottelu oli silloista Suomensarjaa.
-Arpaonni antoi juhlaotteluun toivevastustajan, salibandyjaostossa koko sen olemassaolon ajan mukana ollut Lauri Kontio tiivistää.

KATAJALLA ON riveissään tukku entisiä liigapelaajia. NST:tä takaisin liigaan keväällä 2011 nostanut Toni Kokkonen on nakuttanut nyt Katajassa neljään otteluun mehevät pisteet 8+12=20.
Kokkosen lisäksi Lasse Kosonen, Paavo Haimila, Ville Kuusela ja Jari Karhu tuovat kentälle yhteensä liki 300 liigaottelua rutiinia.
Turhaan hötkyilyyn Kataja siis tuskin sortuu, vaikka vastaan marssinee maailmanmestaritason miehistä Henri Toivoniemi, Saku Lehti, Harri Forsten ja Timo Toivonen.
Helsinkiläisten tähdistä Mikael Järvi on sivussa vakavien vatsaoireiden vuoksi.
-Meillä pitää olla kaikki tähdet kohdallaan, että pääsemme jatkoon. SSV:n tekemisen taso on niin kova, Miettinen toteaa.
-Kun pystymme pelaamaan ehjän pelin ja antamaan SSV:lle hyvän vastuksen, olemme tyytyväisiä.

MIETTINEN ON myös Katajan talousvastaava. Hän kertoo olleensa alkujaan tiukasti cupiin osallistumista vastaan.
-Lähdimme mukaan, jotta saisimme alkukauteen harjoitusotteluja. Niitä karsintaturnaus antoi. Cup muuttuu aika kalliiksi, jos turnausvaiheesta pääsee jatkoon.
-Kotijoukkue vastaa kuluista. Se on tyyristä, kun tuomarit tulevat Savonlinnasta.
Taustalla kummittelivat myös kolmen vuoden takaiset cup-kokemukset, jotka nyt menevät jo huumorista.
-Sunnuntai-iltana oli kiva käydä Ilmajoella häviämässä ja ajella aamua vasten takaisin.
Yksi murheenkryyni on Joutsenohallin teleskooppikatsomo. Hallissa on 133 kiinteää katsomopaikkaa, johon teleskooppikatsomo toisi 180 istumapaikkaa lisää.
Palloiluhallista tehtiin kuitenkin niin pieni, ettei kaukalo turva-alueineen mahdu saliin, kun katsomo on auki. Lupaa ei herunut edes katsomon kampeamiselle osittain esiin.
-Pääsisimme cupin osalta rahallisesti plussalle, jos hallissa olisi tänään sata paikkaa enemmän.KUVATEKSTI

Heli Blåfield
Joutsenon Katajan väsymättömät taustauurastajat Oskari Miettinen (vas.) ja Lauri Kontio odottavat illan ottelua mielenkiinnolla.
Kirjoittaja: Anssi Silvennoinen
Julkaisupäivä: 28.10.2012
Tallennuspäivä: 01.11.2012