Vanha perinneseura herää taas henkiin

Jääpallo. Wiipurin Sudet aloittaa junioritoiminnan Veiterän rinnalla Lappeenrannassa. Sudet aikoo tarjota nuorille edullisen harrastuksen.
Kalle Sipiläinen
Wiipurin Sudet on moninkertainen jääpallon Suomen mestari. Seuran edellinen mitali tosin on välirauhan ajalta eli vuodelta 1941.
Ensi talvena Sudet palaa lajikartalle, sillä Veiterä-taustaiset Jukka Rautio, Ilkka Ellonen sekä Timo ja Pirkko Sairanen aloittavat Lappeenrannassa jääpallotoiminnan Wiipurin Sudet -nimellä.
Tässä kohtaa moni varmasti jo miettii, että mihin Lappeenrannassa tarvitaan kahta jääpalloseuraa. Selvästikin ollaan tyytymättömiä johonkin, mutta siitä nelikko ei halua lausua suoraan mitään.
— Tarkoitus on ennen kaikkea alkaa laajentaa jääpalloa harrastavien lasten ja nuorten määrää kaupungissa. Lappeenrannassa on ollut ennenkin kaksi jääpalloseuraa, mutta kahta juniorityötä teke-
vää seuraa ei ole ollut, aloittaa Rautio.

Rautio muistuttaa, että monissa muissa lajeissa Lappeenrannassa toimii useita seuroja.
— Sitä ei kyseenalaisteta samalla tavalla.
— Nykyisellään laji ei kasva mihinkään vaan pysyy paikoillaan. Pieni kilpailu virkistää varmasti vanhaakin seuraa, toteaa Veiterän A-junioreita aiemmin valmentanut Rautio.
Muista seuroista ei aiota houkutella junioreita, vaan Sudet perustaa kokonaan uusia joukkueita pienille tytöille ja pojille.
— Naiset ja ainakin pienet pojat ja tytöt aluksi, Ilkka Ellonen suunnittelee.

Susien puheenjohtaja on Timo Sairanen. Hänen mukaansa harrastus aiotaan pitää edullisena.
— Jäsenmaksuksi tulee yksi euro. Kustannukset katetaan talkoilla ja yhteistyökumppanien tuella.
SM-mitaleja ei siis aiota jahdata Susien sotaa edeltävien Suomen mestaruuksien jatkoksi?
— Meille ei tule miesten edustusjoukkuetta, mutta naisten edustusjoukkue Susista löytyy. Palkattuja työntekijöitä ei myöskään tule, vaan toimimme vapaaehtoispohjalta talkoohenkeen nojaten, Sairanen pohjustaa, miten kulut pidetään minimissä.

Kiinnostavaa on sekin, että 101 vuotta sitten Viipurissa perustettu Sudet toimii edelleen. Eikä niin
kaukana, vaan Kouvolassa.
— Nimenkäyttöoikeus on saatu Kouvolasta. Ja me olemme Wiipurin Sudet ry ja he ovat Sudet ry, joka pelaa jalkapalloa ja salibandya, kertoo Rautio.
Muinainen Sudet jääpalloili harmaissa, mutta nyt käyttöönotettavat värit ovat punainen, musta ja valkoinen.
— Harmaita paitoja on vaikea saada, joten päädyimme Karjalan väreihin, perustelee Rautio.

Kirjoittaja: Kalle Sipiläinen
Julkaisupäivä: 21.04.2013
Tallennuspäivä: 02.05.2013