Futiskesä kolmessa joukkueessa

Lappeenranta. Tyttöjen jalkapallomaajoukkueessa pelaava PEPO:n Eveliina Summanen pelaa myös B-poikien ykkösdivisioonaa. Syksyllä on edessä muutto Helsinkiin ja siirtyminen liigajoukkueen harjoituksiin.

Jarmo Hämäläinen

Eveliina Summanen vetää tänä iltana nappikset jalkaan ja juoksee Kimpisen ruoholle. Hänet nähdään vasta toisen kerran tällä kaudella PEPO:n naisten kakkosdivisioonapelissä.

— Aika usein naisten ja B-poikien ykkösdivarin pelit ovat samana viikonloppuna tai päällekkäin. Se ykkösvalinta on minulle tänä kesänä B-poikien joukkue.

Muita tyttöjä ei Eveliina Summanen, 16, ole vielä B-poikien ykkösdivarin peleissä nähnyt.

 

Miten pojat ovat sitten suhtautuneet maajoukkuetason tyttöpelaajan tuloon joukkueeseen?

— Ihan mukavasti ja koko ajan paremmin. Vastustajat ovat kyllä vähän katselleet ja ihmetelleet ennen pelejä, mutta ei siinä pelin aikana mitään kummempaa ole ollut.

 

Kaksi maaliakin poikien ykkösdivisioonassa tehnyt Eveliina Summanen kertoo, että jääpusseille on riittänyt käyttöä pelien jälkeen.

— Kovuus ja vauhti ovat ihan eri tasoa kuin naisten peleissä. Mustelmia tulee joka pelissä, mutta kovuutta ja kokemustahan sieltä haetaankin.

PEPO:n naisten valmentaja Ari Korhonen on seurannut Summasen kehittymistä mielenkiinnolla.

— Eve on kehittynyt tälläkin kaudella järkyttävän paljon. Meille hän on kuin puoli joukkuetta, kun pääsee mukaan. Ei poikien ykkösdivarissakaan muita tyttöjä ole, eikä tule, Korhonen sanoo.

 

Elokuun lopussa Eveliina Summanen aloittaa lukio-opinnot Helsingissä Mäkelärinteen lukiossa, joka on ollut monen lahjakkaan urheilijan opinahjo.

— Monta tuttua maajoukkuepelaajaa omasta ja vanhemmista ikäluokista opiskelee Mäkelänrinteessä. Loppukauden pelit pelaan vielä PEPO:n joukkueissa, mutta syksyllä olen menossa helsinkiläisen liigajoukkueen harjoituksiin.

 

Tyttöjen U16-maajoukkueessa Summanen on pelannut tänä vuonna kahdessa turnauksessa seitsemän ottelua.

Syksyllä ovat edessä 17-vuotiaiden maajoukkueessa EM-karsintaturnaukset.

 

Naisten maajoukkue on nuoren taiturin tavoitteena.

— Ensin tekisi mieli päästä liigaan kokeilemaan ja sitten ehkä kansainväliselle tasolle. Miksei jalkapalloa voisi ajatella ammattinakin.

Kirjoittaja: Jarmo Hämäläinen
Julkaisupäivä: 20.07.2014
Tallennuspäivä: 22.07.2014