Sudet juhli kolmatta kultaansa

Jääpallo. Sudet oli ylivoimainen naisten finaalissa. Veiterän ja PaSan 17-vuotiaat myös mestareita.

Vesa Salminen
Wiipurin Sudet oli naisten jääpallon SM-finaalin suvereeni hallitsija. Lappeenrantalaiset kaatoivat loppuottelussa Veitsiluodon Vastuksen 11-1 (6-0).
Kapteeni Ida Buure sai nostaa Kisapuiston tekojäällä Susien kolmannen perättäisen mestaruuden kunniaksi pokaalin korkeuksiin. Jaossa oli 24. naisten Suomen mestaruus.
- Täällä on tehty pitkään hyvää työtä. Meillä on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat erittäin hyvää joukkuepeliä, Ellonen kuvasi.
Valmentaja Ilkka Ellosen mukaan Sudet sai finaaliviikonloppuun kaikki parhaat pelaajansa paikalle, Ruotsista tulleet Riina Ellosen ja Tytti Segermanin juuri ennen finaalia, ja se näkyi. Jo pronssiottelussa lauantaina Sudet oli ylivoimainen ja tylytti HIFK:ta 15-0.
Ellonen arvioi, että kotimaassa ylivoimainen lappeenrantalaisjoukkue kuuluu tasoltaan maailman 4-5 huippujoukkueen joukkoon parhaiden pelaajien ollessa paikalla, vaikka joukkue on vielä nuori. Keski-ikä on vasta parinkympin tienoilla, Ellonen laski.

Kultaan pääsi käsiksi kotiareenalla sunnuntaina myös Veiterän ja PaSan yhdistelmäjoukkue, joka voitti 17-vuotiaiden poikien SM-loppuottelussa Narukerän 6-2 (1-0).
Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat kolmen maalin Tuukka Loikkanen ja kaksi maalia laukonut Paavo Huuhtanen.

Viisi mestaria
2012 Lappeenrannan Veiterä
2013 Veitsiluodon Vastus
2014 Wiipurin Sudet
2015 Wiipurin Sudet
2016 Wiipurin Sudet

Sudet
Mestarijoukkue: Tytti Segerman, Mona Vainikka, Petra Verhelä, Riina Ellonen, Ida Buure, Emma Malinen, Noora Ellonen, Joanna Nykänen, Elisa Nylund, Tiia Lehtinen, Teija Hyyrynen, Susanna Simola, Sara Oravuo, Sofia Segerman,  Anna Tiippana, Kukka-Maria Vesalehto, Emilia Hannikainen ja Mirva Ellonen.

Kirjoittaja: Vesa Salminen
Julkaisupäivä: 14.03.2016
Tallennuspäivä: 08.11.2016