Kimpisen radoille tulee kahden sorttista sinistä

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Kimpisen urheilukentän haalenneet siniset juoksuradat saavat aivan uuden ilmeen alkukesän peruskorjauksessa. Nykyisen vaaleansinisen sävyn lisäksi Kimpisen vedetään tummansinistä väriä joka toiselle juoksuradalle sekä kaikille hyppy- ja heittopaikoille.
- Juoksuradan sisärata on tummansinistä mondo-pinnoitetta, radan liitoskohta valkoista ja seuraavat rata taas lähellä nykyisen väristä vaaleansinistä, kertoo Kimpisen kenttäremontin projektivastaava Antero Miettinen Lappeenrannan kaupungin teknisestä toimesta.
Kahden sinisen sävyn käyttäminen kentän pinnoituksesta on ideana lähtöisin Lappeenrannan Urheilu-Miehiltä, joka osaltaan osallistuu kentälle vedettävän uuden mondo-pinnoitteen kustannuksiin.
- Useamman värisävyn käyttäminen on urakoijan mukaan kuulemma nykyisin varsin yleistä, eikä se aiheuta erityiskustannuksia, Miettinen selvittää.

Kimpisen nykyinen sininen novotan-pinnoite on vuodelta 1989. Kentän peruskorjauksen yhteydessä nykyinen pinta puhdistetaan ja tasoitetaan uuden mondo-pinnoitteen alustaksi.
- Vanhan radan päälle vedettävän mondo-pinnoitteen paksuus on kymmenen milliä. Uuden pinnan myötä kentän jousto- ja kimmoisuusominaisuudet saada vastaamaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton uusia vaatimuksia, Antero Miettinen sanoo.
Joka toisen juoksuradan lisäksi tummansinistä pintaa Kimpisellä tulee hyppy- ja heittopaikoille.
- Kimpiseen tulee nyt kaksi keihäänheittopaikkaa rinnakkain, toinen paikka on lähinnä lämmittelyheittojen ruuhkan helpottamiseksi. Seiväshyppypaikkojahan on ennestään kaksi, nyt niiden paikkaa siirretään hieman parempaan kohtaan, Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.
Uuden mondo-pinnoitteen iäksi ennakoidaan hyvällä hoidolla ja kunnostuksella korkeintaan 20 vuotta.

Kimpisen urheilukentän remontoi urakoi kokenut kenttärakentaja Omni-Sica Oy, joka oli tekemässä myös Helsingin olympiastadionin kenttäremonttia. Olympiastadionilla novotan korvattiin myös mondo-pinnoitteella.
Mondon asennus Kimpiseen alkaa aikataulun mukaan 12. kesäkuuta. Aikataulun mukaan kenttäremontti on tämän kesän ja pinnoitteen uusimisen osalta valmis 11. heinäkuuta eli kaksi päivää ennen LUM:n isännöimää yleisurheilun Karelia Gamesia.

Kimpisen katsomoremonttien piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan alkaa loppukesästä, mutta uusimpien aikataulujen mukaan katsomoremontit siirtyvät ensi kevääseen.
- Se merkitsee sitä, että Kimpinen on rakennustyömaana myös ensi vuonna. Kenttä on pois urheilukäytöstä alkukesän niin yleisurheilulta kuin jalkapalloilijoilta. Remontin on määrä olla valmis 5. heinäkuuta, kun Kalevan kisat ovat Lappeenrannassa 5.-8. elokuuta, Ilkka Oksman sanoo.
Kimpisen vanhan pääkatsomon katos piti alun perin purkaa syksyllä. Purkutyö tehdään kuitenkin ensi keväänä ja pääkatsomoon ja C-katsomoon suunnitellaan yhtenäinen katos, joka rakennetaan ensi kesänä.
- Edellisiin Kalevan kisoihin vuonna 1997 kentän päätyyn väliaikaiseksi rakennettu katsomo puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi rinnekatsomo keväällä 2007.
- Lehdistökatsomon paikat sijoitetaan C-katsomoon katoksen alle. Väliaikaisen katsomon purkutyötä kaupunki tarjoaa talkootyöksi LUM:lle ja Rakuunoille, Oksman kertoo.
- Ensi kesänä myös uusitaan kentän valaisinpylväät ja asennetaan niihin 500 luxin valaistus, joka riittää jalkapallossa ykkösen tasolle. Liigaan vaadittavaa 800 luxin valaistusta ei tässä vaiheessa asenneta edes varmuuden vuoksi.
- Moukarihäkki uusitaan ensi kesänä, mutta tämän ja ensi kesän aikana ei näissä remonteissa puututa Kimpisen nurmikenttään mitenkään, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman selvittää.

Kenttäremontti aiheuttaa eri lajien urheilijoille evakkomatkoja Lappeenrannassa kahtena kesänä peräkkäin. Ilkka Oksman uskoo, että Lauritsalan uusittu urheilukenttä palvelee hyvin varapaikkana yleisurheilijoillekin.
- Lauritsalassa on aivan erinomainen novotan- pinnoite. Kimpisen remontin jälkeen meillä on tarjota yleisurheilijoille kaksi hyvää pinnoitetta. Voi nimittäin olla, että mondo, joka sopii huipuille, ei sovikaan aivan kaikille yleisurheilijoille harjoitteluun. Aika näyttää sen, Oksman sanoo.
Kun peruskorjaustyöt Kimpisessä ovat nyt alkaneet, Ilkka Oksman ja Antero Miettinen toivovat, että urakoitsijan annettaisiin rauhassa tehdä työtään ja ulkopuoliset ja uteliaat pysyivät työmaalta poissa jo turvallisuussyistä.
- Tästä tulee suljettu työmaa, jossa liikkumiseen tarvitaan jatkossa henkilökortti, Antero Miettinen muistuttaa.
Kirjoittaja: Jarmo Hämäläinen
Julkaisupäivä: 11.05.2006
Tallennuspäivä: 12.05.2006