Pekka Lakka valittiin Etelä-Saimaan päätoimittajaksi

JYRI HÄNNINEN

Lappeenranta. Mikkelissä ilmestyvän Länsi-Savon päätoimittaja Pekka Lakka, 42, siirtyy Etelä-Saimaan päätoimittajaksi. Lakka aloittaa tehtävässään syksyn 2006 aikana. Lakka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Etelä-Saimaan toimituspäällikkönä ja kaupunkilehti Lappeenrantalaisen päätoimittajana.
- Tunnen maakunnan ja Etelä-Saimaan varsin hyvin, joten minulla ei ole harhakäsityksiä työstä, johon olen tulemassa. Senkin jälkeen tulevat haasteet tuntuvat erittäin mieluisilta.
- Etelä-Karjalan maakunnassa on mielenkiintoista dynamiikkaa ja erityispiirteitä, kuten rajan läheisyys ja yliopisto. Niiden merkitys on hahmottunut selkeämmin, kun on elänyt kaupungissa josta nämä puuttuvat. Etelä-Karjalassa ei ehkä osata arvostaa aina riittävästi sen hyviä puolia.

Lakan mukaan hän saa johdettavakseen toimituksen, jossa "on riittävästi osaamista".
- Etelä-Saimaan pitää olla jatkossakin alueen johtava uutisväline. Uutiset muodostavat lehden vakaan rungon, jonka ympärille on hyvä rakentaa lukijoita kiinnostava kokonaisuus.
Lakka oli toteuttamassa Länsi-Savossa näyttävää lehtiuudistusta, josta hänellä oli kokemusta jo parin vuoden takaa Etelä-Saimaasta. Lakan mielestä lehden pitää kehittyä jatkuvasti ja tarkastella toimiaan myös kriittisesti.
- OIen innokas kehitystyön kannattaja. Tämä ei tarkoita aina suuria mullistuksia, vaan myös pienten askelten politiikkaa. Katse pitää kuitenkin suunnata tulevaisuuteen.

Sanomalehdet ovat taistelleet viime vuosina laskevia levikkejä vastaan. Lakan mielestä kyseessä ei ole luonnonvoima, jonka edessä pitäisi antautua. Lukijoita puhutteleva, vuorovaikutteinen ja paikallinen lehti löytää lukijansa.
- Käsiään ei saa nostaa pystyyn. Länsi-Savon levikki kasvoi viime vuonna 0,7 prosenttia, vaikka maakunnan väestökehitys oli negatiivinen. Hyvää, elämänmakuista ja ajan hermolla olevaa lehteä luetaan aina.
Lakka on toiminut Länsi-Savon päätoimittajana noin vuoden ajan, mutta hänen perheensä - vaimo ja 5- ja 10-vuotiaat pojat - asuvat Lappeenrannan Tykissä omakotitalossa. Lakka onkin ollut tuttu näky Lappeenrannan Kauppatorilla viime aikoinakin.
- Joka lauantai täytyy käydä Kauppatorilla syömässä pakollinen, aina yhtä hyvältä maistuva vety. Siellä kuulee myös hyviä jutun aiheita, Lakka sanoo.
ANTSU OLLIKAINEN

Kuvateksti

Pekka Lakka aloittaa Etelä-Saimaan päätoimittajana syksyn 2006 aikana.
Kirjoittaja: Jyri Hänninen
Julkaisupäivä: 23.05.2006
Tallennuspäivä: 29.05.2006