Humak lakkauttaa Joutsenon-yksikkönsä

Lakkautettavat opistot aikovat haastaa Humakin oikeuteen. Nykyiset ja syksyllä aloittavat opiskelijat koulutetaan vielä Joutsenossa.
SANNA PYYSALO

JOUTSENO. Humanistinen ammattikorkeakoulu lakkauttaa Joutsenon-yksikkönsä. Asiasta päätti Humakin yhtiökokous torstaina. Samalla päätettiin lopettaa myös Haapaveden- ja Lohjan-yksiköt.
Humak on pyörittänyt Joutsenon opistolla kulttuurituotannon koulutusohjelmaa. Humak perustelee Joutsenon-yksikön lopettamista sillä, että ammattikorkeakoulua kehitetään muodostamalla vahvempia osaamiskeskittymiä.
Jatkossa kulttuurituotannon koulutus keskittyy Humakin toimipisteisiin Kauniaisiin, Korpilahdelle ja Turkuun.
Nykyiset ja syksyllä aloittavat uudet opiskelijat suorittavat kuitenkin opintonsa loppuun Joutsenossa.
– Toiminta siis jatkuu vielä neljä vuotta, mutta ensi vuonna ei oteta enää uusia opiskelijoita, Joutsenon opiston rehtori Reijo Virtanen kertoo.

LOPETETTAVAT yksiköt aikovat vaatia Humakilta korvausta menetettävistä tuloista. Virtanen arvioi, että kiistassa päädytään oikeuteen.
– Nyt tehty päätös ei ollut lainmukainen. Osakassopimuksessa sanotaan, että osakkailta ei voi viedä aloituspaikkoja muualle, Virtanen selvittää.
Virtasen mukaan opettajia ei irtisanota yksikön lakkauttamisen vuoksi. Työpaikat siirtyvät kuitenkin muille paikkakunnille, kun Joutsenon-yksikkö asteittain lopetetaan.
Humak on vuokralla Joutsenon opiston tiloissa. Yksikön lakkauttamisen jälkeenkin opistolle jää koulutustoimintaa, kuten avoimen yliopiston, kielten, kirjoittamisen ja kuvataiteen koulutusta.
– Humakin osuus tuloistamme on ollut vain 10–15 prosenttia, Virtanen huomauttaa.
Joutsenon opisto on varautunut tulevaan suunnittelemalla uutta koulutuslinjaa. Kasvatusalaan liittyvän koulutuslinjan on määrä käynnistyä syksyllä 2008.Kirjoittaja: Sanna Pyysalo
Julkaisupäivä: 24.08.2007
Tallennuspäivä: 12.09.2007