Vanhis palaa toukokuussa pesäpallon ykköskentäksi

Vanhiksen uusiin katsomoihin mahtuu 700 katsojaa. Lisäksi kentälle tuodaan Kisapuistossa olleita pieniä irtokatsomoja muutamalle sadalle katsojalle.
JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA.Yksi ympyrä sulkeutuu, kun Pesä-Ysien tämän kevään ensimmäinen kotiottelu naisten superpesiksessä alkaa 24. toukokuuta. Seitsemän vuoden evakkoreissun jälkeen Pesä Ysien kotikenttänä on silloin taas taas vanha tuttu Vanhis.
- Vuonna 2000 joukkue pelasi edellisen kerran Vanhiksella ja silloin pelattiin ykkösessä. Vanhiksella on pelattu yksi kausi superpesistä vuonna 1995, mutta viimeisen sarjanousun jälkeiset seitsemän kautta on pelattu Kisapuistossa, kertaa Pesä-Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta tilannetta.
Suunnitelmat paluusta Vanhiksella alkoivat viritä joitakin vuosia sitten, kun Kisapuiston hiekkatekonurmen epätasaisuudet alkoivat ilmetä. Tekojään ja sen päällä olevan hiekkatekonurmen yhdistelmä ei ole muuallakaan osoittautunut kovin toimivaksi ratkaisuksi.
Pesä-Ysien perinteinen kotikenttä Vanhis ottaa joukkueen vastaan uudistuneella ilmeellä. Viime kesänä Vanhikselle asennettiin punainen hiekkatekonurmi, ja parhaillaan pystytetään uusia katsomoja sekä rakennetaan kotipesän taakse perustuksia uudelle kuulutus-ja toimitsijarakennukselle.
Uusia moduulirakenteisia puupenkkisiä kattamattomia katsomoja Vanhikselle tulee 700 katsojalle. Lisäksi kentän kakkoslaidalle tuodaan pieniä irtokatsomoja, jotka ovat olleet käytössä Kisapuistossa.
- Vanhiksen tekonurmi tuli viime kesänä maksamaan noin 110 000 euroa asennuksineen. Tässä paketissa katsomoille, kuuluttamorakennukselle ja tarvittavalle tekniikalle hintaa kertyy noin 130 000 euroa, sanoo Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.
Kuuluttajien ja toimitsijoiden rakennus tulee heti kotipesän taakse vanhojen pukukoppien eteen. Kolmoslaidalla oleva vanha jääpallopelien kuuluttajakoppi otetaan alas ja se remontoidaan väliaikaiseksi myyntikioskiksi.
- Kuuluttajien työtila tulee nyt siihen, missä sen pitää pesäpallokentällä ollakin. Kisapuistossa kuuluttaja joutuu melkein kiikareilla seuraamaan kotipesän tapahtumia, Ville Lantta muistuttaa..
Varsinaista uutta pysäköintitilaa Vanhiksen lähelle ei voinut järjestää.
- Ratsumestarin hiekkakenttä on varattu pelipäivinä pysäköintitilaksi. Kun pelit ovat yleensä sunnuntai-iltaisin, niin täältä lähialueilta löytyy silloin kyllä paremmin tyhjää tilaa kuin arkisin. Otteluissa lipunmyynti ja sisäänkäynti järjestetään molempiin päätyihin, Pesä Ysien manageri Sakari Myllys sanoo.
Ville Lantan mielestä muutto takaisin Vanhikselle on iso asia Pesä-Yseille.
- Tämä on hyvä ja keskeinen paikka. Kentän kokonaissuunnitelma on erittäin hyvä, muuta joitakin vuosia tietysti menee ennen kuin kuin tässä kaikki oheispalvelut saadaan riittävän hyviksi. Vanhat pukuhuoneet palvelevat toistaiseksi, myyntitiloja ei vanhan kuuluttajakopin lisäksi vielä ole.
- Tässä on kuitenkin hieno uusi kenttä, jossa tilaa riittää. Poikittain tuohon mahtuu kolme junnukenttääkin. Meillähän on nyt aika hyvä tilanne, kun Kisapuistokin jää pesäpallokäyttöön. Sinnekin joukkueita riittää, Lantta vakuuttaa.
JARMO HÄMÄLÄINEN

Kuvateksti

Aatu Johansson Vanhiksen katsomourakkaa hoitavasta EH Teknosta otti keskiviikkona mittaa Pesä Ysien manageri Sakari Myllyksestä, jotta katsomon eteen vaadittavan suojaverkon sopiva korkeus voitaisiin määritellä.
Kirjoittaja: Jarmo Hämäläinen
Julkaisupäivä: 17.04.2008
Tallennuspäivä: 19.04.2008